کیارنگ علایی عکس‌های موبایلی ناب‌تر از حرفه‌‌ای است

خانه » اخبار و نوشته ها » کیارنگ علایی عکس‌های موبایلی ناب‌تر از حرفه‌‌ای است
نقش رویای بهشت مجری کارگردان پیمانکار برگزاری همایش ها جشنواره فرهنگی و هنری تولید فیلم و عکس تبلیغاتی

کیارنگ علایی عکس‌های موبایلی ناب‌تر از حرفه‌‌ای است

انتشار: 18/08/05 برچسب ها :

کیارنگ علایی که در دهه کرامت به عنوان خادم نمونه فرهنگ رضوی معرفی و تجلیل شد، به تازگی به عنوان داور دومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» معرفی شده است.

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، کیارنگ علایی که در دهه کرامت به عنوان خادم نمونه فرهنگ رضوی معرفی و تجلیل شد، به تازگی به عنوان داور دومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» معرفی شده است.

وی در این باره به خبرنگار فارس گفت: در کشور ما جشنواره‌های عکاسی روز به روز گسترش پیدا می‌کنند و هر فصل شامل برگزاری جشنواره‌های متعدد و نمایشگاه‌های موضوع‌محور هستیم، اما کمتر جشنواره‌ای است که عکاسان را به موضوعات عرفانی و درونی که با خلوت انسان سر و کار دارد، دعوت کند و به چالش بکشد. از این بابت، جشنواره عکس «هشت» قدمی جلوتر از جشنواره‌های دیگر برداشته و موضوع بسیار سختی را انتخاب کرده که نمودهای عینی بسیار کمی دارد و معمولاً با درونیات انسان سروکار دارد.

کیارنگ علایی ادامه داد: بحث دیگر در جشنواره هشت، انتخاب مدیای دوربین تلفن همراه است که دو حُسن دارد: نخست این که جشنواره از سیطره عکاسان حرفه‌‌ای خارج می‌شود و آماتوریسم را در کشور توسعه می‌دهد و مردم عادی هم می‌توانند خلاقیت خود را در این حوزه به رقابت بنشانند. دوم اینکه ابزار تلفن همراه بر خلاف دوربین‌های حرفه‌ای که عکاس را در اماکن عمومی به شدت برجسته و متمایز می‌کند، عکاسی با تلفن همراه او را در بافت محیط و میان شهروندان دیگر هضم می‌کند و می‌تواند بی‌پروا به آدم‌ها نزدیک شود.

این عکاس باسابقه اظهار داشت: با توجه به انتخاب موضوع «زیارت» برای جشنواره هشت که بستر اصلی آن حضور مردم در اماکن مذهبی و زیارتی است، انتخاب تلفن همراه برای این موضوع انتخاب هوشمندانه‌ای است که تصنعی بودنی را که حضور دوربین حرفه‌ای می‌تواند ایجاد کند، کنار می‌زند و عکاس هم مانند شهروندان دیگر می‌تواند به راحتی به موضوع نزدیک شود و با سوژه‌اش زندگی کند.

کیارنگ علایی گفت  به باور عده‌ای از نظریه‌پردازان، به دلیل اینکه مخاطب انسانی همواره مقابل دوربین ژست می‌گیرد و تصویری آرمانی از خود می‌سازد، تصویرش وجهی سوبژکتیو (غیر واقعی) دارد. بنابراین عکاسی، یک رسانه بازنمای تا حدودی منحرف‌کننده از واقعیت است. اما عکاسی زیارت با تلفن همراه، جزء معدود شاخه‌های عکاسی است که وجه ابژکتیو را تقویت می‌کند و عکس به آن واقعیت صرف و بدون انحراف می‌تواند نزدیک شود. بنابراین عکس‌هایی که می‌بینم با خلوص بیشتری همراه است و خیلی به دل می‌نشیند، دیگر ذهنی نیستند و سوژه‌ها هم خودشان هستند و مقابل دوربین ژست ندارند.

داور دومین جشنواره عکس «هشت» اظهار داشت: در دوره گذشته جشنواره بالغ بر ۱۰ هزار عکس دیدیم که کار را بسیار دشوار می‌کرد و طیف گسترده‌ای از عکاسان آماتور و حرفه‌ای را شامل می‌شد و در نهایت ۸۰ عکس به مسابقه راه پیدا کرد که از نظر کیفی، برگ برنده‌ای برای برگزارکنندگان «هشت» محسوب می‌شود.

بر اساس این گزارش، دومین جشنواره عکس تلفن همراه «هشت» با حمایت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)، سازمان فضای مجازی سراج و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر به دبیری وجیه‌اله شیرمحمدی برگزار می‌شود. «آداب و فرهنگ زیارت، جلوه‌های حرم مطهر رضوی، حرم مطهر حضرت معصومه(س) و حضرتشاهچراغ (ع)، انعکاس مراسم و آیین‌های رضوی و امامزادگان و بقاع متبرکه» محورهای این جشنواره را تشکیل می‌دهند. ۱۵ مرداد آخرین مهلت ارسال آثار به این جشنواره است. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به نشانی www.rbphoto.ir مراجعه کنند.